Kiinteistökauppa ja asunto-osakkeiden kauppa

Kiinteistön ja asunto-osakkeiden kauppakirjat, sopimusneuvonta | Turku, Espoo, Tampere, Helsinki

Kiinteistölakimies on apunasi kiinteistökaupan, asuntokaupan, asunto-osakkeiden kauppakirjan ja maanvuokrasopimusten neuvotteluissa ja kauppakirjojen laatimisessa. Monipuolinen kokemuksemme kiinteistökaupoista antaa meille kattavan näkemyksen vaativienkin kiinteistösopimusten loppuunsaattamiseen. Vältä ikävät yllätykset kiinteistöä tai asuntoa myytäessä käyttämällä asiantuntija-apua jo ennen kauppaa. Palvelemme alueilla Turku ja koko Varsinais-Suomi sekä Tampere, Helsinki, Espoo, Vantaa ja Uusimaa. Ensikäynti on maksuton, eikä sitouta mihinkään. Ota yhteyttä!

Lue lisää sopimusten tulkinnasta ja kiinteistön virhetilanteista blogistamme

Myyjä voi rajoittaa vastuutaan kiinteistön virheistä

Oletko myymässä tai ostamassa omakotitaloa tai tekemässä asuntokauppaa? Ota yhteyttä ajoissa, jotta kiinteistökaupat sujuvat toivotulla tavalla ja voit välttää kaupan jälkeiset riidat. Mikäli kauppaa edeltävässä kuntotarkastuksessa todetaan laatuvirheitä, kosteusvaurioita tai jopa homeongelmia, kauppakirjan sisältöön on kiinnitettävä erityistä huomiota. Virheet tulee huomioida kauppahinnassa, jonka jälkeen myyjän vastuuta voidaan rajoittaa.

Mikäli asunto- tai kiinteistökaupan jälkeen tulee kuitenkin riitaa kiinteistön kunnosta tai kaupan ehdoista, autamme Sinua hoitamaan riidan etujesi mukaisesti. Ostajan intressissä voi olla vaatia hinnanalennusta, vahingonkorvausta tai kaupan purkua. Kauttamme hoidat myös kohteen mahdolliset tarkastukset sekä homenäytteet homeongelmaa tai kosteusvaurioita epäiltäessä. 

Kiinteistölakimieheltä saat tukea ja turvaa kiinteistön kaikkiin sopimuksiin ennen ja jälkeen kaupan

Lue lisää myös siitä, millainen on hyvä kauppakirjamalli tai mitä tietoja hallinnanjakosopimuksen on hyvä sisältää. Pääset tutustumaan niihin tästä.

Kiinteistökauppaa ja muita sopimuksia tehtäessä on kuitenkin tärkeää varmistaa dokumenttien käyttökelpoisuus asiantuntijallamme, joka tekee niihin tarvittavat, yksityiskohtaiset muutokset. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää kiinteistökauppa-asioista!

Vinkkejä onnistuneeseen kiinteistökauppaan

Kuntotarkastuksesta huolimatta kaupan kohteesta voi löytyä virheitä, jotka oikeuttavat hinnanalennukseen ja muihin seuraamuksiin.

  • Perehdy kuntotarkastuksen varaumiin. Jos tarkastaja on suositellut lisätutkimuksia, niitä kannattaa vaatia myyjältä ennen kaupantekoa.
  • Tee ostotarjouksesta ehdollinen. Vaadi että saat maksamasi käsirahan takaisin, mikäli ennen loppukauppaa kaupan kohteesta löytyy virheitä.
  • Lue kauppakirja huolella lävitse ennen allekirjoittamista, vaikka käyttäisit kiinteistönvälittäjää. Kauppakirjaan saattaa joskus ilmestyä muutoksia, joista et ole saanut myyjältä tai välittäjältä tietoa.
  • Tarkista lainhuutotodistus, rasitustodistus ja kiinteistörekisteriote. Varmista myös, että lopputarkastus on tehty.

"Nopea ja asiantunteva palvelu. Meidän perhe osti vanhan puutalon, jonka peruskorjauksessa syntyi ongelmia urakoitsijan kanssa. Kiinteistölakimies Henri Alinen auttoi meitä sekä korvauksiin liittyvissä asioissa kuin myös antoi rakentamiseen liittyviä hyödyllisiä vinkkejä. Ongelmat saatiin hoidettua nopeasti eikä meidän tarvinnut itse perehtyä lakiasioihin."
Hanna, Turku