Asunto- ja kiinteistökauppariitojen ratkaiseminen

Toiminnassamme korostuvat asioiden selvittämisen ja ratkaisemisen nopeus ja helppous. Kiinteistölakimies hoitaa ammattitaitoisesti asunto- tai kiinteistökaupasta syntyneen riidan sovittelemisen tai ajamisen oikeudessa. 

Jos olet ostanut asunnon tai kiinteistön, jossa on virhe tai olet saanut myymästäsi asunnosta tai kiinteistöstä reklamaation, älä murehdi yksin, vaan ota yhteyttä Kiinteistölakimieheen. Meille kiinteistöjen ja asuntojen virheet, ostajan ja myyjän vastuut sekä kosteusvaurioiden ja sisäilmaongelmien selvittely ovat jokapäiväistä työtä, jolla on yksi tarkoitus yli muiden: asiakkaamme kokonaisetu. Ensimmäinen käynti on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Asiantuntevia riidanratkaisupalveluita kaikkiin asumisen lakiasioihin | helsinki, Turku, Tampere, espoo, Kuopio, Oulu

Kiinteistölakimies on erityisesti kiinteistökaupan ja asuntokaupan lakiasioihin, asunnon ja kiinteistön virheisiin ja riidanratkaisuun erikoistunut lakiasiaintoimisto. Kaikki lakimiehemme ratkovat päivittäin asuntokaupasta syntyneitä ongelmia ja tarvittaessa hoitavat asiasi ajamisen oikeudessa korkealla ammattitaidolla.

Asuntokaupan ja kiinteistökaupan riidat, kosteusvauriot, ostajan ja myyjän vastuut asuntokaupassa ja kiinteistökaupassa ovat ydinosaamistamme.

Palvelemme yksityis- ja yritysasiakkaita Turussa, Tampereella, Helsingissä, Kuopiossa ja Oulussa, Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Keski-Suomessa ja koko maassa aina perimmäistä Lappia myöden.

Kiinteistölakimies on asiantunteva, ammattitaitoinen ja kohtuuhintainen apu kaikkiin asuntokaupan ja kiinteistökaupan ongelmatilanteisiin sekä asuntokaupoista syntyvien virheiden ja riitojen selvittelyyn.

Palveluumme kuuluvat asuntokaupan ja kiinteistökaupan laatuvirheistä, vallintavirheistä, taloudellisista tai oikeudellisista virheistä reklamointi, reklamaatioihin vastaaminen, sovintoneuvottelut, asuntokaupan purku ja peruminen sekä tarvittaessa asiasi ajaminen oikeudessa.

Huomaa kuitenkin, että suurin osa, eli kolme neljästä hoidettavaksemme tulevasta riidasta päättyy sovintoon. Suurin osa sovinnoista saavutetaan ilman oikeudenkäyntiä riita-asioiden sovitteluun erikoistuneiden kiinteistölakimiestemme avulla.

Lue seuraavaksi: Asuntokaupan purku. Milloin siihen on oikeus?

Ostajan ja myyjän vastuut asunto- ja kiinteistökaupassa – ota avuksi kohtuuhintainen Kiinteistölakimies

Jos olet ostanut asunnon, osakehuoneiston tai kiinteistön, jossa ilmenee näkyvä tai salainen virhe, kosteusvaurio, homeongelma tai sisäilmaongelma, homeisia tai kosteusvaurioituneita rakenteita, myyjää on heti reklamoitava virheistä. Tämän jälkeen voit vaatia hinnanalennusta, vahingonkorvausta tai olennaisen virheen johdosta vaatia asuntokaupan perumista ja purkua. Vaatimukset tulee esittää vastapuolelle kohtuullisessa ajassa siitä, kun ostaja on päässyt selville virheestä ja virheen merkityksestä.

Myyjäpuolella tärkeintä on selvittää myytävän kiinteistön kunto ennen kauppaa niin perusteellisesti, että hinnanalennus- tai kaupanpurkuvaatimuksilta vältytään. Asunnon ja kiinteistön virheet on merkittävä kauppakirjaan. Myyjä voi rajoittaa vastuutaan kauppakirjassa asunnon tai kiinteistön virheiden osalta vastuunrajoituslausekkeilla.

Ota yhteyttä, jos olet myymässä asuntoasi, jonka kuntotarkastuksessa havaittujen virheiden osalta haluat rajoittaa vastuuta kaupassa! Me laadimme pätevän kauppakirjan oikeudessa pitävin vastuunrajoituslausekkein. Jos kuitenkin olet myynyt kosteus- tai homevaurioituneen asunnon, Kiinteistölakimieheltä saat apua kaupan vastuiden selvittämisessä.

Kotivakuutuksiin ja yritysvakuutuksiin sisältyy yleensä oikeusturvavakuutus, joka kattaa oikeudellisesta avusta aiheutuvia kustannuksia joko omavastuuosuudella tai ilman. Halutessanne otamme puolestanne yhteyden vakuutusyhtiöönne selvittääksemme, kuuluuko kustannusten korvaus vakuutukseenne. Selvitys voidaan tehdä etukäteen ennen kuin kustannuksia oikeudellisen avun osalta syntyy. Muista että oikeusturvavakuutus yleensä korvaa myös riidan sovittelemisesta aiheutuvia kuluja.

Jos kiinnostuit ja haluat tietää palveluistamme lisää, ota yhteyttä!

Erityisosaamisemme kattaa mm. • reklamaation laatimisen ostajana • reklamaatioon vastaamisen myyjänä • välittäjän ja kuntotarkastajan vastuiden selvittelyn kiinteistökaupassa • asunnon virheiden juridisen arvioinnin • sovintoneuvottelut ja sovintosopimusten laatimisen • oikeudenkäynnit riita-asioissa 

Lue seuraavaksi: Kiinteistökaupan virheestä, kuntotarkastuksesta, hinnanalennuksesta ja vahingonkorvauksesta

Lue seuraavaksi: Kreosootti hinnanalennukseen tai kaupanpurkuun oikeuttavana terveyshaittana